Întrebări și răspunsuri

Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări
 • Cum pot să aleg profilul fără a avea experiență?

  Profilele din PVC asigură ferestrelor și ușilor: rezistență , siguranță antiefracție și meteorologică și izolare termică și fonică.Indiferent de profilul ales, se recomandă luarea în calcul a utilizării profilului solbanc la partea inferioară a ferestrei (pentru montarea corectă a pervazului exterior din aluminiu și a pervazului din interior).

  Izolarea termică.Cu cât adâncimea constructivă și numărul de camere a profilului sunt mai mari, cu atât fereastra va fi mai eficientă energetic.

  Lățimea constructivă și numărul de camere

  Numărul de camere al unui profil este foarte important pentru rigiditate, dar și pentru capacitatea termoizolatoare sau fonoizolatoare. Trebuie reținut că la aceeași lățime constructivă, aportul la creșterea izolării nu se modifică semnificativ la adăugarea unei camere suplimentare.

  Grosimea profilului

  Clasa A – Grosimea pereților profilului poate fi de peste 2,8 mm. Clasa B – Grosimea pereților profilului este egală sau mai mică de 2,8 mm.Profilele din clasa A sunt mai rezistente decât cele din clasa B.Garniturile sunt foarte importante. Acestea trebuie să fie rezistente la uzură, la razele ultraviolete, la ciclurile îngheț – dezgheț.Constituie un avantaj al treilea rând de garnituri, dar și cele coextrudate (montate pe profil din fabrică).

 • Cum pot să aleg sticla pentru fereastra cu dimensiuni speciale?

  Izolarea termică
   
  Una dintre cele mai importante funcții ale ferestrei este izolarea termică. Cu cât coeficientul de transfer al pachetului de sticlă va fi mai mic, cu atât fereastra va fi mai eficientă energetic.Pentru creșterea eficienței pachetelor de sticlă, Alusar Plast SRL  propune soluții de eficientizare:către sud și vest puteți opta pentru un geam reflectiv 4S, iar către nord și est, puteți folosi 2 foi de Low-E. 

   
  Lățimea pachetului și numărul de foi
   
  Numărul de foi de sticlă este foarte important pentru capacitatea termoizolatoare sau fonoizolatoare. Pachetele de sticlă cu 3 foi izolează mai bine decât cele cu 2 foi. În cazul închiderii golului cu o singură foaie de sticlă,  izolarea va fi mult mai slaba. Iar la același număr de foi, cu cât lațimea pachetului de sticlă este mai mare, cu atât capacitatea de izolare este mai bună.
   
  Insertul de gaz 
   
  Introducerea gazului inert înainte de sigilarea  a pachetului de sticlă, crește considerabil capacitatea izolatoare a acestuia. Gazele inerte utilizate în mod obișnuit este argonul


  Tipuri de sticlă
  Termoizolarea și fonoizolarea oferite de sticlă sunt o consecință a caracteristicilor generale ale pachetului, având importanta în numărul de foi, grosimea și tipul foilor de sticlă sau a baghetelor de închidere, în tipul de gaz inert introdus. Dincolo de funcția principală de termoizolare și fonoizolare, sticla poate primi și alte misiuni. Prin alegerea unor foi de sticlă componente ale pachetului cu caracteristici speciale, pachetul de sticlă poate fi tratat decorativ (sticlă decorativă, colorată în masă) și se poate îmbunătăți componenta de siguranță în exploatare (sticla termocalită, tip duplex) sau crește rezistența împotriva efracției (folii antiefracție sau chiar sticlă anti-glonț).
   
  Pachet de sticlă 24 mm
   
  • 1. transmisie luminoasă 65 - 80
  • 2. atenuare fonică 30%
  • 3. coeficient de transfer termic Ug = 2,6 W/m2K (fără gaz inert) Ug = 1,1 W/m2K (cu gaz inert)
  • 4. Pentru spații neîncălzite se poate folosi doar o foaie de geam de 4/6 mm, coeficientul de transfer termic fiind în acest caz Ug = 5,8 W/m2K.
   
  Pachet de sticlă 40/32 mm
   
  • 1. transmisie luminoasă

  58 - 73%

  • 1. atenuare fonică 32% (la 40 mm),

  31% (la 32 mm)

  • 1. coeficient de transfer termic

  Ug = 1,1 W/m2K (fără gaz inert)

  Ug = 0,8 W/m2K (cu gaz inert)